Wednesday, December 5, 2007

Hvor langt kan man dra det?

Det hele begynte med at det ble mulig å legge ut bilder på internett. Etter hvert som serverne ble større, kunne flere og flere bilder legges ut, og det var ganske fort muligheter for å legge ut bilder av hva det skulle være. Man mener at man kan spore akkurat denne trenden tilbake til ­­­­4chan.org, en side som gjester bilder, hvorav det er flere av lyssky karakter enn av den andre typen. Poenget er i alle fall å sette en morsom tekst i et bilde av et dyr, fortrinnsvis en katt. Da ”I CAN HASCHEEZEBURGER” ble spredd i tilstrekklig grad, var et nytt internettfenomen, eller meme om du vil, født, fo’ shizzle.

Voksesmerter?
Siden ”I CAN HAS” har det ikke gått ett år en gang, men det er i dag flere sider viet kun såkalte LOLcats. Det går tydelig vis mer enn litt sport i å lete opp eller å ta egne morsomme kattebilder, å klistre enn tekst på. Noen av sidene har sådan utviklet løsninger der alle kan legge på tekst på bildene de har, slik at de får enda flere. Det begrenser seg selvsagt ikke til katter, men de er jo morsomme dyr. Men det finnes flere morsomme dyr (denne er min favoritt). Vi kan anta det er opptil flere titusener av LOLcats i dag, og det er lite som tyder på at det skal stoppe.


Kort historisk innføring i LOLcats


Det begynner å ta av
Tekstene som brukes på de fleste av bildene er av det pussige slaget. Syntaksen er noe forvirret, grammatikken riv ruskende og rettskrivingen alt annet enn rett. Noe av dette kan handle om en referanse til såkalt n00b-speak, som står som en slags motsetning til 1337. n00bs, eller grønnskollinger, er gjerne ikke så bevandret i grammatikk, og det blir brukt en del flere ”z” enn det som er strengt tatt vanlig. Man begynte så å studere, med høvelig ironisk distanse selvfølgelig, språket, og mente å tegn på utviklingen av noen regler innenfor språket, med opptil flere unntak enn ett til å bekrefte dem.

Det tar av
Så kom noen artige folk på å lage et programeringsspråk basert på språket i LOLcats. Det finnes også rykter om at Bibelen er i ferd med å bli oversatt til type "Cill yous not zupozzed tu du!". Når noe vokser seg så stort på nettet, så handler det mye om at fenomenet er såpass tilgjengelig at et stort antall mennesker kan videreutvikle det. LOLcats, i kontrast til avanserte videosnutter, krever svært lite. I tillegg ligger det flere muligheter til videreutvikling av de ulike tingene som utgjør helheten, som språket i dette tilfellet. Og naturligvis så er det viktig at ideen er god, og LOLcats er en veldig morsom og god ide.

No comments: